Wednesday 8 April 2015

A day at Carturesti Carusel

Heeei

Today we've prepared you a cute post :D

We went to Carturesti Carusel, a wonderful bookstore from Bucharest. Carusel, also called "The Carousel of Light" is a monumental XIX century edifice that was transformed into an amazing architectural jewel.

Another cool thing about it is the location. It is located at the very heart of Bucharest on Lipscani street no 55, on a vibrant street, in a area with coffee shops and pubs and also luxury clothing stores.

The bookstore has 6 floors and has over 10,000 books, 5,000 albums and DVDs. Also, in the basement you can find a multimedia store, on the first floor a gallery dedicated to modern art, the second floor is a cute place were you can sit and read, and on the top floor you can find a bistro.

We were instantly amazed by this sumptuous place. The instant you walk in, you feel like time stops. Very well organized space with a great selection of books, nice soft music and lovely people..Can you ask for more from a bookstore?

Ohh and also I (Anreea) have to mention the fluffiness of those Teddy bears!!! <3

____________________________________________

Română:

Pentru astăzi v-am pregătit un articol draguț :D

Zilele trecute am fost la Cărturești Carusel, o librările din București. Denumită și "Caruselul Luminii", elegantul edificiu reprezintă un monument ce datează din secolul XIX.

Un alt bonus legat de această librarie îl reprezintă locația. Este situată fix în inima Bucureștiului, pe strada Lipscani, la numărul 55, o stradă vibrantă, împânzită de cafenele, pub-uri și magazine cu haine.

Librăria se desfășoară pe 6 etaje și are peste 10,000 de volume de cărți, 5,000 de albume și filme și se preconizează că numărul acestora va crește. De asemena, la subsol se găsește un spațiu multimedia, la primul etaj o galerie dedicată artei contemporane, la cel de-al doilea etaj un spațiu draguțel, cu separeuri unde poți sta și citi in voie și nu în ultimul rând un bistro la etajul superior.

Noi am fost instant cucerite de acest spațiu somptuos cu o arhitectură hipnotizantă. Încă de la intrare simți cum timpul se oprește.
O selecție foarte bună de cărți, o organizare exemplară, muzică placută în surdină, oameni minunati..Ce altceva poți cere de la o librărie?

Sper să avem cât mai multe locuri de genul in București, între timp, Cărturești, well done!

Ahh și evident nu putem uita de ursuleții super mega pufoși <3





 Source
Source












Thank you for reading!
With love, An&Al

8 comments:

  1. Am tot citit despre Carturesti Carusel si din ce vad in poze arata superb !
    Sper sa ajung sa-l si vizitez cat de curand :)

    http://fashionsofa.net

    ReplyDelete
  2. wow :)
    kisses from dubai ♥
    www.mahryska.com

    ReplyDelete
  3. Sper sa ajung si eu in acel Carturesti cat mai curand. Se vede ca atmosfera e super, la fel si oamenii care petrec timpul acolo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sincer, e superb. Despre atmosfera, nu mai zic..

      Delete
  4. You're so pretty!

    http://andshewanders.com

    ReplyDelete